Bol.com “New Deal” samenvatting! Veranderingen in reviews, productfoto’s en meer.

Samenvatting New Deal

Verwijderen van productafbeeldingen:

Product hoofdfoto’s die niet voldoen aan de richtlijnen van bol.com worden vanaf 14 oktober verwijderd. Dit betekent bijvoorbeeld dat de afbeeldingen geen kortingslabels, watermerken, bedrijfsnamen of bedrijfslogo’s mogen bevatten.

Conformiteit:

Een gekocht artikel dient de eigenschappen te hebben die de consument redelijkerwijs mag verwachten, dit noem je conformiteit. Vanaf 1 januari 2022 moet informatie op de productpagina overeen komen met de eigenschappen van het product.

Commerciële garantie:

Garanties die je als verkoper naast de wettelijke garantie aanbiedt, moeten worden omschreven op de productpagina. Op je productpagina zijn verschillende velden beschikbaar om je garantievoorwaarden duidelijk over te brengen naar de klant.

Reviews:

Nep-reviews worden vanaf 28 mei niet toegevoegd aan een product. Dus alleen reviews die gelinkt kunnen worden aan een verkoop, worden getoond op de productpagina.

Korting & prijsdaling:

De laagste verkoopprijs in de afgelopen 30 dagen wordt getoond bij een prijsverlaging. Je kunt dus niet eerst de verkoopprijs verhogen en daarna verlagen om een “Hoge Korting” tag te bemachtigen.

Recht op updates:

Op basis van de wet ben je als verkoper verplicht om je klant in kennis te stellen van de beschikbaarheid van updates van bijvoorbeeld e-books of software.

Installatie instructies:

Het installeren van apps of software die bij een product geleverd wordt, dient duidelijk omschreven te zijn op de productpagina. Dit kan met een (digitale) handleiding of een alinea in de productomschrijving.

Klachttermijn:

Klachten worden na een termijn van ongeveer 2 maanden niet meer doorgestuurd naar partners.

Verlenging termijn bewijsvermoeden:

Klanten die een kapot of niet werkend product hebben ontvangen, hebben recht op een vervangend product of andere compensatie. Het termijn waarin een klant dit moet bewijzen gaat van 6 maanden naar 1 jaar.

Handige links

Bronnen

Deel deze post!
Facebook
Twitter
LinkedIn